Kulturspeilet

Review of NORTHERN TIMBRE in Norwegian music magazine Kulturspeilet (in Norwegian).

See the link:

http://www.kulturspeilet.no/nordisk-klangfarge/

 

Kulturspeilet: «Ett er i hvert fall sikkert: det er ingen andre komponister som er i stand til å fylle ut begrepet ‘nordisk klangfarge’ som nettopp disse tre. Carl Nielsen, Jean Sibelius og Edvard Grieg står i en særstilling i det nordiske musikklivet, som i verdens. Hver for seg markerer disse tre komponistene det vi legger i begrepet ‘klangfarge fra nord’. Her vil vi ikke bli altfor sjåvinistiske fordi vi er nok av den oppfatning at det er særlig Edvard Grieg med sin Vestlandsnatur og trolltoner fra fjellheimen som sterkest har bidratt til dette. Men se bort fra det og ta heller inn de grandiose symfoniene og småstykkene fra vår finske og danske toneskaper, da skaper du et univers av klangfarge som en hel verden umiddelbart vil forstå hva dreier seg om.

Var det ikke en von Karajan som med Sibelius’ symfonier så for seg hvite bjørkestammer mot knallblå himmel eller hvem har vel ikke trukket på seg det danske ‘grin’ ved å høre Carl Nielsens elskverdige musikk? Nå er det ikke symfonier vi får høre på denne skiva men elskverdig musikk som fiolinsonater fra Grieg og Carl Nielsen samt et heller bortgjemt og lite spilt verk av Sibelius. Men klangfargen er der desto mer. Den setter Grieg innledningsvis med sin tredje fiolinsonate!

Ragnhild Hemsing og Tor Espen Aspaas er to av våre kjente utøvere. Førstnevnte, født i 1988, har alllerede markert seg såvel utenlands som her hjemme. Hun spiller i tillegg også hardingfele og har med denne gjort en CD-innspilling med Bergensfilharmonikerne. Tor Espen Aspaas er i dag ansatt ved Norges Musikkhøgskole som førsteamanuensis i klaverakkompagnement og har bak seg en lang rekke CD-innspillinger. Sammen har de laget denne plata med det noe pretensiøse navnet. Men det står seg!» — Kjell Moe, juli 2017

Alle digitale tjenester, inkludert MQA i TIDAL http://phonofile.link/northern-timbre

2L Pure Audio Blu-ray med Auro-3D og Dolby Laboratories Atmos https://shop.klicktrack.com/2l/1001832
En Hybrid SACD er inkludert i samme pakke. CD’en kan spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner.

Albumdetaljer: www.2L.no/pages/album/138.html